Friday, June 11, 2010

maira 1st birthday

ini anak dara kami..nama dia nur umairah saffiyah bt mohd khairul izwan
 p/s:sila abaikan 2 org tak berapa muda belakang dia 2..sbb wajah kami xcun masa 2..dat's why blurry..hahaha

cian anak dara i ni...dahla ibu dia xtolong updatekan blog dia..pastu cerita birtday maira pon ibu perap jek..hehee..sory ye maira 'si pipi roti nan' hehhee.. ni nak bagi tau kat anda sume...anda la..yg tengah baca ni... hehee..maira dah setahun on 27th may 2010. IBU n DADDY cayang maira sangat-sangat ganda sejuta!!!

xdela wat birtday party sgt..just belikan dia kek n ask her to cut the cake.. n what happen dia trus nak ramas je kek 2.. n terus calit kat pipi dia..cebisan cream kek 2 masuk kat mulut dia.. u know what..i thought dia suka.. tp...dia macam nak termuntah.. to creamy agaknya..kelakar btol tgok gelagat dia.. xcaye..sila tgok gambar2 ni :
inilah kek maira.. vanilla blueberry..
tengok muka maira..serius nak potong kek..sebenarnya dia serius nak ramas kek 2..hehee

ok...paksu pon interprame..xsabau dah nak mkn kek :P

mokde selaku tukang kawal maira.. tp nampak x? masih gagal..krim dah lekat kat tepi bibir..gambar ni kabur sikit..biasalah..anak dara ni manelah tau dok diam...gerak ke sana ke sini....

on 5/6/2010 ari 2... saya akikahkan sekor kambing utk maira.. ALhamdulillah..majlis lancar n ramai jugak yang hadir.. maira pon tumpang sibuk2la.. n she did something that day.. dia berjalan...this time..really nampak dia bejalan..siap berenti n start walking again...kami yg tgok ni pon tergamam..pastu bila kami dah start suka n tepuk2 tangan trus dia duduk..n xmo bangun n jalan lagi..ape maksudnya???? maksudnya...... maira dah boleh jalan...tp mim`alif`lam`sim nak jalan.......xpe..xpe..take ur time maira... ibu tau anak ibu pandai..kan ibu dah bg yg terbaik tok maira..dgn ganglioksida lagi :P heheheee...

so..bila nad nak tambah anak lagi? iskh korang ni excited btol tgok saya gemuk kan...bukan senang nak turunkan badan ni..hehheee..bagilah i chance... mungkin next year... coz tahun ni agak sibuk dgn perubahan tempat keje cik wan..traveling a lot TM-PD-TANGKAK... leh pengsan teman... tp ni perancangan je (kalau TERmengandung kang...)... kalau dah rezeki tuhan nak bg...kami syukran aje ya Allah....sekian mengarut lagi dilain hari...

2 comments:

  1. happy birthday maira! besar nanti balas jasa ibu n daddy k!

    ReplyDelete

ur comment is highly appreciate..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...