Monday, April 6, 2009

mohd taqiuddin

MOHD TAQIUDDIN ~ lagenda dlm sejarah islam

apa ada pada nama? ntahla..pagi td sekitar waktu subuh aku terlelap sekejap. tiba2 mimpi dpt baby boy n mak aku dgn penuh suka ria memanggil baby 2 mohd taqiuddin. so bila aku terjaga pagi td.. aku jd blur n terpinga2. apakah sebenarnya maksud mimpi ni??

bile sampai je kat ofis..dgn super laju aku surf makna nama mohd taqiuddin ni. alkisah..kat wikipedia pun ade cita pasal nama mohd taqiuddin. so sesapa nak tau leh baca lah ye. secara umum nya mohd taqiuddin membawa maksud bertaqwa kepada agama. Alhamdulillah.. mimpi yang baik.

tp yg pelik aku xmimpi pun mcm mane aku bsalin..tetiba da trus jump pd frame dpt baby boy je.. missing scene la rasenya.. kalu laki aku tau mesti dia suka. pasal dia mmg hope for baby boy. tp akak xkisah dik.. janji slamat...

erm.. tp nama ni xtersenarai dlm nama2 pilihan tok baby aku. mungkinkah aku perlu meletakkan nama anak ku sebagai MOHD TAQIUDDIN sekiranya dia baby boy kelak.. mimpi hanya mainan tidur.. ye dak???

*update skit pasal baby~ skarang da masuk 8 bulan.perut da besar..pusat pon da timbul. pusat aku la bkn pusat dia.. aktif sgt dlm perut.terutama sekitar jam 11 malam onwards. time ibu dia nak tdo time 2 dia wat aktiviti dlm perut. sgt sensitip terhadap sore daddy dia. kalu tau daddy blk mesti nak respond@ nak manje2. pantang daddy dia suh tendang...direct jek dia rspond. cbe ibu dia suh, sj jek..sah2 anak bapak..

2 comments:

  1. klu boy mohd taqiuddin klu girl=nur taqqiah ok gak..amacam???

    ReplyDelete

ur comment is highly appreciate..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...