Pages

Friday, November 2, 2012

MALBATT 5 LEBANON

as been mention before.. husband nad dah pun selamat fly ke Lubnan 22 Oktober 2012.  everything goes fine..Alhamdulillah selamat bergerak n selamat sampai ke destinasi.

kami bertolak dari tanjung malim pkul 4pagi. semangat nak hantar husband.. sampai2 je dekat TUDM subang kene tahan pulak.tak dibenarkan masuk katanya tunggu smpai anggota Malbatt sampai baru kami boleh masuk..cet sungguh!


family sume dah mule bosan.. budak2 pon dah berlari sana sini... dah nak 2 jam tunggu ni :P

lebih kurang pukul 9 lebih dngar bunyi siren kuat..
confirm la MP(military police) yang pasang siren. they are in charge in escorting 9 buses of MALBATT 5 members. 
muke MP mesti nak garang je kan..erk!
kemain lagi askar Malbatt ni.semalam tdo dekat hotel Concorde Shah Alam, hari ni naik Bas ekspress.. kalau biasa2 jgn harapla kome.. nek 3 tan je la pun.. hehehe special privilege untuk perwira negara!!

maira pun dah xboleh sabar nak jumpe daddy dia..padahal mlm td baru je jumpa kat shah Alam.. oh drama queen jugak anak daro den ni!

ok..spotted my husband there!! huuuu muke serius..tgh dgr taklimat.

selepas anggota selesai taklimat dan rehearsal  barulah family dibenarkan untuk masuk ke dlm kem, dan terus ke balai perlepasan. lepas tu barulah boleh jumpe dgn family.
macam biasalah, maira mesti over excited punye..dialah yg berlari kat daddy dulu.... terus touching je rasa :P

after that ade la sesi penyampaian amanat, n sesi2 nangis.,. around 4.30pm barulah diorang ready nak berlepas.... so selebihnye lets the picture tells u the story











till we meet again hubby..daa~~ take care ;')

4 comments:

  1. waaa... same here. my husband pun pergi on the same day. :)
    so i guess, we are the BAKAT.
    take care.

    hugs

    ReplyDelete
  2. salam.
    my husband pun pergi the same day as your husband. semoga semuanya selamat. :)
    so i guess, we are the BAKAT :P
    take care.

    hugs

    ReplyDelete
  3. @Roselinda Ismail we r in the same boat... hugs to u tu

    ReplyDelete
  4. Salam....
    Me too in da same boat...waaaa...
    Sbr2!...ehehe...
    Diorng cuti in august rite?

    ReplyDelete

ur comment is highly appreciate..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...